UPDATE: vrijdag 20 maart 2020

Verlenging maatregelen tot 5 april

Dinsdag 17 maart werd door de overheid gecommuniceerd dat de maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus worden verlengd tot 5 april. Dat betekent dat de maatregelen die eerder door Tennis Vlaanderen aangekondigd werden al zeker tot die datum aangehouden moeten worden:
 • Het clubhuis en de cafetaria moeten verplicht sluiten.
 • Vrij tennis/padel spelen en verhuur van tennis/padel terreinen is niet toegestaan.
 • Alle tennis- en padellessen moeten worden opgeschort.

Opschorting sportkampen paasvakantie

De overheid heeft woensdag 18 maart beslist dat alle sportkampen in de Paasvakantie moeten opgeschort worden.

Tornooien paasvakantie worden geannuleerd

Omdat we weten hoe belangrijk tornooien zijn voor clubs en leden, willen we steeds zo lang mogelijk wachten om tornooiweken te annuleren. We sluiten ons uiteraard ook aan bij het algemene principe dat gezondheid voor spelers en clubmedewerkers absoluut voorrang moet krijgen. Er is nog geen officieel competitieverbod voor de paasvakantie vanuit de overheid, maar op basis van dagelijkse contacten met het kabinet en Sport Vlaanderen schatten wij de kans dat er in de Paasvakantie competitietennis en -padel kan gespeeld worden in als onbestaande. Om die reden schrappen we de tennis- en padeltornooien in weken 15 en 16. Wij zullen het nodige doen in Elit en ook de ingeschreven spelers hiervan op de hoogte brengen.

Tornooien en interclub in voorjaar

Het is duidelijk dat de Corona-crisis en de beslissingen van de overheid een zware impact zullen hebben op de interclub en tornooikalender dit voorjaar. De Padel voorjaarsinterclub is daarom eerder al stopgezet en zal in 2020 niet meer hervat worden. De verantwoordelijken van Tennis Vlaanderen hebben een eerste analyse gedaan en enkele scenario’s opgesteld voor de interclub en tornooien die gepland zijn dit voorjaar. Ze houden hierbij rekening met allerlei factoren zoals:
 • Zullen alle clubs erin slagen hun outdoor terreinen tijdig speelklaar te krijgen, wetende dat enkele firma’s de aanleg niet meer op volle kracht kunnen doen en ook clubvrijwilligers niet of beperkt voorbereidingen kunnen doen?
 • In welke mate kunnen competities, zowel tornooien als interclub, eventueel uitgesteld of herpland worden?
 • Welke maatregelen zijn nodig om de financiële impact/schade voor clubs, uitbaters en trainers tot een minimum te beperken?
 • In welke mate moet vrij spelen, losse verhuur of de organisatie van (inhaal)lessen voorrang krijgen op geplande competities of omgekeerd?
We zullen zo snel mogelijk clubs, interclubleiders en wedstrijdleiders informeren over de mogelijke scenario’s.

#SamenTegenCorona #SaveTheSummer

Laten we er samen het beste van maken en hopelijk kunnen we dan snel weer genieten van onze fantastische sport.

UPDATE: vrijdag 13 maart 2020

Beste tennis- en padelleden

Gisteren lieten wij nog weten dat er voorlopig nog vrij padel en tennis zou kunnen gespeeld worden. Gezien de verstrengde maatregelen zullen wij hier echter op moeten terugkomen. Met ingang vanaf 13 maart 2020 om 24u gelden ook voor onze club de volgende maatregelen:

 • Alle horecazaken sluiten vanaf 13/03/2020 00u00 tot en met 03/04/2020. Dit geldt ook voor cafetaria’s van sporthallen, kantines bij sportclubs en clubhuizen.
 • Alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang worden geannuleerd. Dit alles tot en met 3 april 2020.
  Dit betekent geen trainingen, geen wedstrijden (ook niet vriendschappelijk), geen tornooien, geen eetdagen, geen bijeenkomsten in de cafetaria, …

Omwille van deze redenen zal dus het cafetaria gesloten zijn en zal er geen padel en tennis meer gespeeld kunnen worden tot en met 03/04/2020.

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van eventuele wijzigingen en in welke mate de situatie zal evolueren na 03/04/2020.

Wij danken jullie voor alle begrip! Draag goed zorg voor jezelf en elkaar door heel nauwgezet de instructies rond hygiënische voorzorgsmaatregelen te volgen. Op die manier helpen we alvast samen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Sportieve groeten
Het bestuur

DATUM: donderdag 12 maart 2020

Beste tennis- en padelleden

Naar aanleiding van de ontwikkelingen van het coronavirus hebben we als club, in samenspraak met Tennis Vlaanderen het volgende besloten.

Richtlijnen Tennis Vlaanderen:
Concreet neemt Tennis Vlaanderen de volgende maatregelen: 

 • De geplande en lopende tennistornooien (Sunweb Kids Toer, Criterium en Ethias Tour, indoor kampioenschap) worden geannuleerd tot en met 31 maart 2020. 
 • Alle opleidingen voor officials en trainers (ook VTS) worden geannuleerd en verplaatst naar een nieuwe datum. Hierover volgt later meer info. 
 • De Gewestelijke Algemene Vergadering van 21 maart 2020 gaat niet door. De clubdozen zullen op een later tijdstip in de clubs geleverd worden via een koerier. Over de concrete timing hiervan zullen we later nog communiceren.
  Elke club die materiaal besteld heeft of een tornooi organiseert in 2020, ontvangt een clubdoos. Behoor je niet tot deze groep en wil je toch promotiemateriaal ontvangen? Dan mag je een mailtje sturen naar info@tennisvlaanderen.be en bezorgen we je ook het nodige materiaal. 
 • De Volvo Padel Voorjaarsinterclub wordt stopgezet en zal niet meer hervat worden in 2020 omdat er onvoldoende ruimte is in de drukke club- en competitiekalender. 
 • De Padel Tour-tornooien die lopende zijn en op de planning staan tot en met 31 maart 2020 worden geannuleerd. 

Specifiek voor TPC Koersel vzw:
Als TPC Koersel vzw beslissen we het volgende:

 • De winterlessen stoppen vanaf nu. Er worden vanaf donderdagavond 12 maart 2020 geen winterlessen meer gegeven. De manier van terugbetaling communiceren we op een later tijdstip met de betrokkenen.
 • Vrij tennissen en padellen kan voorlopig nog wel. Reserveren via het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen is hiervoor wel noodzakelijk!
  Blijf thuis als je ziek bent of de minste symptomen vertoont. Vermijd rechtstreeks contact, ook in de kleedkamers, in de cafetaria, voor en na de sport.
 • De activiteiten door de club georganiseerd zullen niet doorgaan.
  14 maart: Blokverhuur bestuursleden
  21 maart: Volwassenenavond
  28 maart: Leerling vs. trainer
  3 april: Nacht van de padel
 • De lentelessen gaan voorlopig van start zoals gepland op maandag 20 april.
  Betalingsdagen (zondag 15 en woensdag 18 maart) van de lentelessen zullen worden uitgesteld naar een later tijdstip. Hierover later meer.
  Inschrijvingen kunnen nog steeds online gebeuren tot en met woensdag 18 maart 2020.
 • Interclub tennis start voorlopig op maandag 20 april.

Wij danken jullie voor alle begrip! Draag goed zorg voor jezelf en elkaar door heel nauwgezet de instructies rond hygiënische voorzorgsmaatregelen te volgen. Op die manier helpen we alvast samen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Sportieve groeten

Het bestuur