UPDATE: donderdag 23 juli 2020

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal ook via de media weten, gaan de coronacijfers weer in stijgende lijn. Om ons te verzekeren van een fijne tenniszomer (en daar hoort een pintje op het terras zeker bij!), willen we toch nog eens extra aandacht vragen voor het naleven van de regels. We merken dat er hier en daar tegen gezondigd wordt en daarom opnieuw een oproep naar iedereen om de genomen maatregelen in acht te nemen.

Bovendien hebben we ook een nieuwe richtlijn van Tennisvlaanderen gekregen ivm het dragen van Mondmaskers.
 
NIEUW: mondmaskers zijn vanaf nu verplicht voor +12-jarigen wanneer je op de tennisclub aanwezig bent behalve:
* wanneer je op het terrein staat als speler, official of trainer
* wanneer je iets komt eten of drinken in het clubhuis (binnen of op terras)

Dus wel een mondmasker wanneer je je beweegt binnen het terrein van de club en wanneer je langs de pleinen staat als toeschouwer!

NIEUW: Wie een bezoek brengt aan de club wordt verplicht om een aantal gegevens (naam, mailadres of telefoonnummer) in te vullen. In geval van een besmetting kunnen mensen dan makkelijker worden opgespoord. Deze informatie zal na 14 dagen worden vernietigd en zal voor niets anders worden gebruikt dan de bestrijding van de verspreiding van het virus.

En de bestaande regels nog eens herhalen:
1) Kom niet naar de tennis als je je ziek voelt of tijdens een quarantaine periode volgend op vakantie in een risico gebied.
2) Volg de routes! IN = via het terras; UIT = via de deur aan de toiletten
3) Ontsmet je handen bij het binnenkomen op het terras
4) Pintjes drinken kan in de kantine of op het terras, maar doe het zittend.
5) Bestellen doe je aan de tafel en NIET aan de toog. Ook betalen dient te gebeuren aan je tafel en kan bovendien sinds een aantal weken ook contactloos met bancontact.
5) Houd steeds 1,5 meter afstand met mensen die niet in je persoonlijke bubbel zitten.
 
Ook op de padel en tennispleinen vragen we nog eens extra aandacht voor de hygienemaatregelen:
1) Handen ontsmetten bij het betreden van de plein
2) Handen ontsmetten voor en na het keren
3) Handen ontsmetten voor en na het sproeien van de pleinen
 
We rekenen erop dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en uit eigen beweging deze extra inspanning zal doen uit respect voor elkaar en de bediening. Laat ons allemaal samen werken aan een fijne tenniszomer op het plein maar ook ernaast!

UPDATE: zaterdag 6 juni 2020

Deze regels gaan in VANAF MAANDAG 8 juni!

Op maandag 8 juni zal het cafetaria terug openen. Aangezien dit momenteel enkel kan onder bepaalde voorwaarden willen we jullie zeker een aantal aandachtspunten opsommen waar je rekening mee moet houden. Bekijk ook zeker de affiches die verspreid ophangen op het terras en binnen.

 • Kom niets drinken als je ziek bent, koorts hebt of recent in contact bent geweest met iemand die besmet is met covid-19.
 • Hou steeds de nodige afstand van de overige klanten en in de mate van het mogelijke ook van het personeel.
 • Er dient zittend geconsumeerd te worden. Je Mag dus niet rechtstaan aan de hoge tafels en mag niet plaatsnemen aan de toog.
 • Bestellingen worden opgenomen aan tafel en ook ter plaatse gebracht. Bestellen aan de toog kan niet.
 • Er wordt gewerkt met een circulatieplan zowel op het terras als binnen. De ingang is langs het terras aan de achterzijde waar je de handen kan ontsmetten, de uitgang is dan aan de voordeur aan de kant van de toiletten waar je opnieuw de handen kan ontsmetten.
 • Alle tafels staan op de vereiste afstand van 1m50 van elkaar. Indien jullie in een grotere groep (maximum 10 personen) willen samenzitten vraag je aan de uitbater waar dit kan en bekijkt hij of er tafels kunnen samengezet worden.
 • Roken aan de rokerstafel op het terras kan niet. Dit dient te gebeuren buiten aan de uitgang, maar niet op de trappen, met ook behoud van de nodige social distance.
 • Momenteel kan er enkel cash betaald worden. Binnenkort kan er ook met de kaart betaald worden. We vragen wel om af te rekenen per tafel en niet ieder afzonderlijk.
 • Het sluitingsuur is 01u00. Dit betekent dat de laatste consumptie om 00u30 kan besteld worden.
 • In eerste instantie is de keuken gesloten en zal er ook geen chips op tafel geplaatst worden.

Vanaf maandag kan er bij slecht weer ook terug binnen getennist worden. De trainingen georganiseerd door de club zullen steeds voorrang hebben op de binnenterreinen bij regenweer.

De kleedkamers gaan terug open vanaf 1 juli.

Sportieve groeten
Bestuur TPC Koersel

UPDATE: zaterdag 16 mei 2020

De communicatie na het ministrieel besluit zoals altijd zullen we hieronder even bespreken. Dit in de lijn van de regels die door Tennis Vlaanderen opgelegd worden uiteraard. Deze regels gaan in VANAF MAANDAG 18 MEI!

Een opsomming van de versoepelingen voor tennis & padel vanaf maandag 18 mei:

 • Dubbelspel is opnieuw toegelaten, mits het doorgaat in georganiseerd verband door de club én met één meerderjarige toezichthouder of trainer.
  Dit wil zeggen:
  1) De persoon die de boeking doet, wordt toezichthouder en zal de taak als verantwoordelijke voor zijn terrein opnemen. Houd hierbij steeds de 1,5m social distancing in acht, ook als dat wil zeggen dat een speler soms een bal moet durven laten gaan.
  2) Jeugspelers mogen dubbelen, maar steeds met minstens één meerderjarige als toezichthouder. Deze moet niet deelnemen, maar WEL aanwezig zijn naast of op het terrein!
  3) Deze regels gelden voor onze club zowel voor tennis en padel!
 • Het reservatiesysteem is ook terug aangepast zodat boekingen voor dubbelspel kunnen.
  Dit wil zeggen: Je kan 2 uur boeken/spelen met 4 verschillende namen voor tennis. Verander het uur van de aangeduide blok en kies 4 namen. Voor padel kan je nog steeds kiezen om te enkelen voor 1,5 uur of je kan dubbelen voor 1,5 uur.
 • Trainingen zullen in onze club georganiseerd worden vanaf juni. Hiervoor krijgen jullie begin volgende week nog een extra mailing met meer info en hoe je moet inschrijven hiervoor.
 • Eerdere regels in verband met hygiëne blijven dezelfde!

Als club hopen we uiteraard op jullie gezond verstand!
Belangrijk is dat we het samenscholingsverbod niet schenden en nog steeds onmiddellijk naar ons terrein gaan als we starten. Na het spelen verlaten we de club zo snel mogelijk.

Bij vragen mag je steeds iemand aanspreken van het bestuur die dan in overleg jullie een gepast antwoord kunnen geven.

Sportieve groeten
Het bestuur

#PlaySafe #SocialDistancing #SafeTheSummer

UPDATE: woensdag 2 mei 2020

Gisteren hebben we als tennisclub onderstaande communicatie van Tennis Vlaanderen ontvangen.
Dit is een wijziging ten opzichte van eerder gecommuniceerde regels!

Hieronder ook nog even de interne regels omtrent het reservatiesysteem:
– Je mag meerdere keren boeken, maar slechts 1 keer in een daluur en 1 keer in een piekuur. Probeer het gezond verstand te gebruiken zodat iedereen een kans heeft om te tennissen op de “mooie” uren.
Daluren: weekdagen van 9u tot 18u en weekends
Piekuren: weekdagen vanaf 18u

– Boeken onder een foutieve naam is niet toegelaten. Ook niet om het terrein “tijdelijk” vast te zetten. Op die manier heeft iedereen dezelfde kansen om een terrein te boeken.

– Padel wordt als een volledig apart reservatiesysteem beschouwd. Dit omdat hier ook een apart lidmaatschap voor voorzien is.

– Enkel leden van TPC Koersel mogen boeken en spelen.

– Tennissen mag slechts met 2 vaste partners. (Zie communicatie Tennis Vlaanderen hieronder)

Communicatie Tennis Vlaanderen:
Gisteren, donderdag 30 april, zijn de ministeriële besluiten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dit besluit bevat een belangrijke, volledig nieuwe restrictie m.b.t. de speelpartners. Vorige week werd aangekondigd dat sporten toegestaan is met maximum 2 andere spelers. Nu werd aangevuld dat die 2 spelers, indien ze niet bij jou onder hetzelfde dak wonen, steeds dezelfde mensen moeten zijn.

De eerlijkheid gebiedt ons te stellen datnergens bepaald wordt wat dit wil zeggen voor lessen en trainers. Een trainer oefent een professionele of vrijwillige activiteit uit en faciliteert en begeleidt de fysieke activiteit van 2 lesvolgers. Men zou kunnen besluiten dat de trainer, wanneer hij te allen tijde de regels van social distancing respecteert en zelf niet actief deelneemt aan de sportactiviteit, louter zijn beroepsactiviteit uitoefent en dat de vermelding van ‘’max. 2 steeds dezelfde speelpartners’ om die reden niet van toepassing is voor trainers. Tennis Vlaanderen kan op dit moment echter niet uitsluiten dat controle-instanties deze bijkomende maatregel anders interpreteren.

Wij betreuren, net als jullie, de laattijdige communicatie van deze bijkomende maatregel. Als federatie kunnen we niet anders dan open en transparant met jullie, clubs en trainers, communiceren.

Zonder vooruit te willen lopen op de feiten, wordt wel aangegeven dat een eventuele versoepeling vanaf 18 mei, hieromtrent meer flexibiliteit zou betekenen.

UPDATE: woensdag 29 april 2020

Tennis Vlaanderen heeft jullie afgelopen week al een mailtje gestuurd met het goede nieuws! De tennis- en padelterreinen mogen terug open vanaf maandag 4 mei.

Via onderstaande link kan je alvast de Play Safe & Go regels van Tennis Vlaanderen (in samenspraak met de federale overheid) terugvinden.
www.tennisvlaanderen.be/playsafeandgo-spelers

Wij vatten hieronder alvast even samen. Extra vragen zal je zeker terugvinden via de bovenstaande link.

Hoe gaat dit in de praktijk in zijn werk?

Wij sommen even alle belangrijke regels voor jullie op.

1. Reserveren

Het online reservatiesysteem zal op donderdag 29 april rond de middag ten laatste opengezet worden. Reserveren kan vanaf dan voor de periode vanaf maandag 4 mei.

Aan dit tennis- of padeluurtje zijn natuurlijk belangrijke regels van toepassing!
Als club hebben we daarom ook gekozen om maar 1 gelijktijdige reservatie toe te laten.

2. Alleen enkelspel toegelaten!

Zowel voor tennis als padel is het alleen mogelijk om enkelspel te spelen.
Dubbel is UITZONDERLIJK toegelaten indien de 4 spelers onder 1 dak wonen. Koppel tegen koppel is NIET toegelaten!

Wanneer we hier iemand op betrappen zullen deze personen uit het reservatiesysteem worden verwijderd voor de komende periode waarin de coronamaatregelen gelden. 

Padel en enkelspel? Neem een kijkje op onderstaande link voor leuke tips!
Padel spelen met 2, hoe doe je het? Klik hier!

3. Cafetaria & sanitaire installaties zijn gesloten

4. Desinfecterende handgel

Gebruik de desinfecterende handgel die voorzien wordt aan de terreinen. Je eigen handgel gebruiken kan natuurlijk ook. 
Desinfecteer je handen zowel voor als na het tennissen of padellen.

5. Markeer je eigen ballen

Voor zowel tennis als padel is het de bedoeling dat je eigen ballen meebrengt. Deze markeer je met een afgesproken symbool (X of O bijvoorbeeld). Je raakt alleen je EIGEN ballen aan.

6. Kinderen -12 jaar MOETEN vergezeld zijn van een ouder/volwassenen

7. Verlichting ‘s avonds

De verlichting van de tennisterreinen zal automatisch uitgeschakeld worden. Dit 10 minuten na het verstreken uur. Dus tennissen tot 22u? Dan zal de verlichting om 22u dimmen en om 22u10 volledig uitschakelen. Neem deze tijd om het terrein te keren en de club te verlaten!

8. Gebruik je gezond verstand en zorg voor elkaar met onderstaande info!

Zorg voor de SOCIAL DISTANCE van minimum 1,5m.
Dit wil zeggen dat er niet samen op 1 bank gezeten kan worden, rusten beperk je tot het minimum en zorg dat je elkaar niet kruist bij de kantwissel!

Beperk de tijd op de club tot het minimum. Kom net voor je gaat tennissen en verlaat de club na het tennissen.

Er zijn GEEN VUILNISBAKKEN aanwezig op de club o.w.v. de hygiëne. Neem daarom je eigen afval mee naar huis.

SPROEISYSTEMEN zijn niet toegankelijk voor spelers! De onderhoudsmensen doen er alles aan om de terreinen zo goed als mogelijk bespeelbaar te maken/houden.
Sproeien doe je dus NIET!

SLEEP JE TERREIN MET HET SLEEPNET PROPER na elke speelbeurt. Je kan steeds de desinfecterende gel gebruiken voor en na het slepen.

#playsafe #aandeslag #opslagverliefd
Leef deze regels na en zorg voor elkaar en voor jezelf! #zorgvoorelkaar

Hieronder de regels nog eens visueel voorgesteld:

Nu we het belangrijkste voor velen onder jullie gehad hebben (de opening van de terreinen) nog even een korte opsomming van de clubacitiviteiten waar iets gewijzigd is.

Update clubactiviteiten

1. Padeltornooi juni

Tennis Vlaanderen heeft alle padeltornooien in deze periode afgelast. Voor het padeltornooi in juli is er nog geen beslissing genomen.

2. Lessen

We zijn nog volop aan het brainstormen over hoe we alles kunnen organiseren. Tennis Vlaanderen heeft ons laten weten dat we lessen per 2 mogen organiseren (en een extra trainer uiteraard). 
Wanneer hier meer over geweten is, dan horen jullie het meteen!

UPDATE: woensdag 15 april 2020

Tennis Vlaanderen houdt jullie ook allemaal op de hoogte van wat er allemaal gaande is via hun mailing. Als club willen we alles nog eens op een rijtje zetten voor jullie.

Activiteiten in samenwerking met Tennis Vlaanderen

1. Interclub 2020

Jullie interclubkapitein heeft van Bart Ceunen een e-mail ontvangen (die jullie ondertussen ook van Tennis Vlaanderen gekregen hebben) met de mogelijke scenario’s. Vraag aan jullie interclubkapitein meer info hieromtrent. Het bestuur zal de beslissing nemen in overleg met de interclubkapiteins wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard heeft het bestuur hierin het laatste woord wat betreft de mogelijkheden.

2. Padeltornooi juni

Het padeltornooi in juni kan voorlopig doorgaan zoals gepland. Dit van maandag 1 juni tot en met zondag 7 juni.
Inschrijven kan vanaf maandag 20 april 2020! Let op! De tornooien zitten zeer snel vol! Best om middernacht al inschrijven!!!

Reeksen en meer info via: https://www.tennisvlaanderen.be/tornooi-detail?tornooiId=59228
Inschrijven kan vanaf maandag 20 april 2020!

Clubactiviteiten

1. Lentelessen 2020

De lentelessen van 2020 zullen niet kunnen doorgaan omwille van het Covid-19 virus dat onze hele maatschappij op dit moment in de ban houdt. Als club hebben we deze beslissing genomen met pijn in het hart!

We zoeken uiteraard wel naar alternatieven in de komende maanden om jullie tennisniveau toch wat hoger te krijgen. Hierover later meer…

2. Familiedag 2020

De familiedag die gepland stond op zaterdag 6 juni zal ook niet doorgaan. We willen als club niet het risico nemen om een evenement te organiseren met externe partijen om het daarna te moeten afzeggen. We willen de lokale handelaars uiteraard steunen, maar het ziet er nog niet naar uit dat het clubhuis snel zal open gaan.

3. Nacht der dubbels tennis

Voorlopig zal de nacht der dubbel nog doorgaan op zaterdag 27 juni. Hierover krijgen jullie ten gepaste tijden meer info!

4. Tenniskamp 2020

Het tenniskamp gaat voorlopig nog steeds door! Misschien in een iets andere context (afhankelijk wat er mogelijk is door de beslissingen van de federale overheid). Dit kamp staat gepland van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 7 augustus. Ook hierover meer info in de loop van de komende weken.

We hopen uiteraard snel te communiceren wat de volgende stappen zijn.

UPDATE: vrijdag 20 maart 2020

Verlenging maatregelen tot 5 april

Dinsdag 17 maart werd door de overheid gecommuniceerd dat de maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus worden verlengd tot 5 april. Dat betekent dat de maatregelen die eerder door Tennis Vlaanderen aangekondigd werden al zeker tot die datum aangehouden moeten worden:
 • Het clubhuis en de cafetaria moeten verplicht sluiten.
 • Vrij tennis/padel spelen en verhuur van tennis/padel terreinen is niet toegestaan.
 • Alle tennis- en padellessen moeten worden opgeschort.

Opschorting sportkampen paasvakantie

De overheid heeft woensdag 18 maart beslist dat alle sportkampen in de Paasvakantie moeten opgeschort worden.

Tornooien paasvakantie worden geannuleerd

Omdat we weten hoe belangrijk tornooien zijn voor clubs en leden, willen we steeds zo lang mogelijk wachten om tornooiweken te annuleren. We sluiten ons uiteraard ook aan bij het algemene principe dat gezondheid voor spelers en clubmedewerkers absoluut voorrang moet krijgen. Er is nog geen officieel competitieverbod voor de paasvakantie vanuit de overheid, maar op basis van dagelijkse contacten met het kabinet en Sport Vlaanderen schatten wij de kans dat er in de Paasvakantie competitietennis en -padel kan gespeeld worden in als onbestaande. Om die reden schrappen we de tennis- en padeltornooien in weken 15 en 16. Wij zullen het nodige doen in Elit en ook de ingeschreven spelers hiervan op de hoogte brengen.

Tornooien en interclub in voorjaar

Het is duidelijk dat de Corona-crisis en de beslissingen van de overheid een zware impact zullen hebben op de interclub en tornooikalender dit voorjaar. De Padel voorjaarsinterclub is daarom eerder al stopgezet en zal in 2020 niet meer hervat worden. De verantwoordelijken van Tennis Vlaanderen hebben een eerste analyse gedaan en enkele scenario’s opgesteld voor de interclub en tornooien die gepland zijn dit voorjaar. Ze houden hierbij rekening met allerlei factoren zoals:
 • Zullen alle clubs erin slagen hun outdoor terreinen tijdig speelklaar te krijgen, wetende dat enkele firma’s de aanleg niet meer op volle kracht kunnen doen en ook clubvrijwilligers niet of beperkt voorbereidingen kunnen doen?
 • In welke mate kunnen competities, zowel tornooien als interclub, eventueel uitgesteld of herpland worden?
 • Welke maatregelen zijn nodig om de financiële impact/schade voor clubs, uitbaters en trainers tot een minimum te beperken?
 • In welke mate moet vrij spelen, losse verhuur of de organisatie van (inhaal)lessen voorrang krijgen op geplande competities of omgekeerd?
We zullen zo snel mogelijk clubs, interclubleiders en wedstrijdleiders informeren over de mogelijke scenario’s.

#SamenTegenCorona #SaveTheSummer

Laten we er samen het beste van maken en hopelijk kunnen we dan snel weer genieten van onze fantastische sport.

UPDATE: vrijdag 13 maart 2020

Beste tennis- en padelleden

Gisteren lieten wij nog weten dat er voorlopig nog vrij padel en tennis zou kunnen gespeeld worden. Gezien de verstrengde maatregelen zullen wij hier echter op moeten terugkomen. Met ingang vanaf 13 maart 2020 om 24u gelden ook voor onze club de volgende maatregelen:

 • Alle horecazaken sluiten vanaf 13/03/2020 00u00 tot en met 03/04/2020. Dit geldt ook voor cafetaria’s van sporthallen, kantines bij sportclubs en clubhuizen.
 • Alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang worden geannuleerd. Dit alles tot en met 3 april 2020.
  Dit betekent geen trainingen, geen wedstrijden (ook niet vriendschappelijk), geen tornooien, geen eetdagen, geen bijeenkomsten in de cafetaria, …

Omwille van deze redenen zal dus het cafetaria gesloten zijn en zal er geen padel en tennis meer gespeeld kunnen worden tot en met 03/04/2020.

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van eventuele wijzigingen en in welke mate de situatie zal evolueren na 03/04/2020.

Wij danken jullie voor alle begrip! Draag goed zorg voor jezelf en elkaar door heel nauwgezet de instructies rond hygiënische voorzorgsmaatregelen te volgen. Op die manier helpen we alvast samen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Sportieve groeten
Het bestuur

DATUM: donderdag 12 maart 2020

Beste tennis- en padelleden

Naar aanleiding van de ontwikkelingen van het coronavirus hebben we als club, in samenspraak met Tennis Vlaanderen het volgende besloten.

Richtlijnen Tennis Vlaanderen:
Concreet neemt Tennis Vlaanderen de volgende maatregelen: 

 • De geplande en lopende tennistornooien (Sunweb Kids Toer, Criterium en Ethias Tour, indoor kampioenschap) worden geannuleerd tot en met 31 maart 2020. 
 • Alle opleidingen voor officials en trainers (ook VTS) worden geannuleerd en verplaatst naar een nieuwe datum. Hierover volgt later meer info. 
 • De Gewestelijke Algemene Vergadering van 21 maart 2020 gaat niet door. De clubdozen zullen op een later tijdstip in de clubs geleverd worden via een koerier. Over de concrete timing hiervan zullen we later nog communiceren.
  Elke club die materiaal besteld heeft of een tornooi organiseert in 2020, ontvangt een clubdoos. Behoor je niet tot deze groep en wil je toch promotiemateriaal ontvangen? Dan mag je een mailtje sturen naar info@tennisvlaanderen.be en bezorgen we je ook het nodige materiaal. 
 • De Volvo Padel Voorjaarsinterclub wordt stopgezet en zal niet meer hervat worden in 2020 omdat er onvoldoende ruimte is in de drukke club- en competitiekalender. 
 • De Padel Tour-tornooien die lopende zijn en op de planning staan tot en met 31 maart 2020 worden geannuleerd. 

Specifiek voor TPC Koersel vzw:
Als TPC Koersel vzw beslissen we het volgende:

 • De winterlessen stoppen vanaf nu. Er worden vanaf donderdagavond 12 maart 2020 geen winterlessen meer gegeven. De manier van terugbetaling communiceren we op een later tijdstip met de betrokkenen.
 • Vrij tennissen en padellen kan voorlopig nog wel. Reserveren via het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen is hiervoor wel noodzakelijk!
  Blijf thuis als je ziek bent of de minste symptomen vertoont. Vermijd rechtstreeks contact, ook in de kleedkamers, in de cafetaria, voor en na de sport.
 • De activiteiten door de club georganiseerd zullen niet doorgaan.
  14 maart: Blokverhuur bestuursleden
  21 maart: Volwassenenavond
  28 maart: Leerling vs. trainer
  3 april: Nacht van de padel
 • De lentelessen gaan voorlopig van start zoals gepland op maandag 20 april.
  Betalingsdagen (zondag 15 en woensdag 18 maart) van de lentelessen zullen worden uitgesteld naar een later tijdstip. Hierover later meer.
  Inschrijvingen kunnen nog steeds online gebeuren tot en met woensdag 18 maart 2020.
 • Interclub tennis start voorlopig op maandag 20 april.

Wij danken jullie voor alle begrip! Draag goed zorg voor jezelf en elkaar door heel nauwgezet de instructies rond hygiënische voorzorgsmaatregelen te volgen. Op die manier helpen we alvast samen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Sportieve groeten

Het bestuur